NURSING CHALLENGE

2020 - Anul Internațional al Asistentului Medical și al Moașei

NURSING CHALLENGE

Investiția în asistenții medicali și moașe este esențială pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global. Nightingale Challenge este provocarea lansată de ICN pentru susținerea unei mișcări globale pentru pregătirea și responsabilizarea viitoarei generații de asistenți medicali și moașe ca leaderi, practicieni și promotori ai sănătății.

Nightingale Challenge se bazează pe înțelegerea faptului că îngrijirile de sănătate eficiente sunt furnizate de echipe multidisciplinare și că asistenții medicali și moașele au potențialul și ar trebui să joace un rol din ce în ce mai influent în cadrul acestor echipe. Inițiativa susține astfel obiectivul campaniei Nursing Now, de a îmbunătăți starea de sănătate la nivel global, prin creșterea profilului și statutului asistenților medicali.

Scopul

Obiectivul provocării este ca cel puțin 20000 de asistenți medicali și moașe cu vârsta de până la 35 de ani, să beneficieze de programe de instruire în leadership în anul 2020, cu cel puțin 2000 de organizații participante.

De ce 2020?

2020 a fost declarat de către Organizația Mondială a Sănătății drept Anul Asistentului medical și al Moașei. În 2020 vom sărbători 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, asistentă medicală, părinte fondator al îngrijirilor de sănătate moderne.

Înscriere în competiție

Competiția Nightingale reprezintă pentru toate organizațiile participante oportunitatea de a face parte dintr-o mișcare globală pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical și moasă și le va permite să mențină și să își îmbunătățească vizibilitatea externă și în relație cu propriul personal, prin susținerea investițiilor în profesia de asistent medical și moașă și promovarea acestora, într-un context în care cele două profesii se vor bucura de atenția globală, prin intermediul Anului Asistentului Medical și al Moașei.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România lansează invitația către angajatorii din domeniul sănătății din România de a se alătura inițiativei. Cei interesați pot accesa linkul de mai jos pntru detalii suplimentare despre Nightingale Chalenge:

https://www.icn.ch/news/nightingale-challenge-inspires-next-generation-nurse-and-midwife-leaders-during-2020-year


Descarcați broșură Nursing Challenge.